Назад

STUDIO
NAJBRT

Studio Najbrt е студио за графичен дизайн, основано през 1994 г. от Алеш Найбрт и Павел Лев в Прага. Оттогава насам Studio Najbrt създава идентичности, плакати, книги, изложби, уебсайтове и приложения за местни и международни клиенти. Дългогодишните им сътрудничества с Международния филмов фестивал в Карлови Вари, фотографа Йозеф Куделка, град Прага и много други затвърждават смелия и едновременно с това закачлив почерк на студиото, като му носят награди от цял свят.

В рамките на симпозиума на МЕЛБА ви срещаме с Якуб Спурни, графичен дизайнер от Studio Najbrt. Якуб завършва типография в Академията за изкуства, архитектура и дизайн в Прага. След това се присъединява към Studio Najbrt и работи по значими проекти като 54-ти, 54-ти и половина, 55-ти и 57-ми Международен филмов фестивал в Карлови Вари и логота за Grandhotel Pupp, House of Lobkowicz и LINET. Заедно с Алеш Найбрт и Юлия Връбелова е удостоен с наградата Чешки лъв за най-добър филмов плакат за филма „Zátopek“ (2021). Автор е на няколко шрифта, сред които Werke, Ghitta Bodoni и BC 3018.

Заедно с Якуб Спурни участие в симпозиума на МЕЛБА взима и Михаел Долейш, графичен и уеб дизайнер със засилен интерес към изследването на динамичните взаимодействия между цифровите и печатните медии и комуникационните елементи – уебсайтове, приложения, лога и системи за визуална идентификация. Михаел завършва Факултета по изкуствата към Университета в  Западна Бохемия през 2017 г. и през същата година започва да работи със Studio Najbrt. Сред многобройните уебсайтове и приложения, които разработва в студиото през годините, се открояват визуалните идентичности на Footshop и SiteOne.

*Симпозиумът на МЕЛБА представя Якуб Спърни и Михаел Долейш като лектори благодарение на подкрепата на Чешки център в България.

Мелба Симпозиум

БИЛЕТ
НА ЖИВО

Редовен 90 лв
от 16.10.2023 г.

ОНЛАЙН
БИЛЕТ

*При покупка от 5 билета и повече се свържете с нас за групова отстъпка от 10%.

Събота, 4 ноември, 2023 г.