Начало

Студио NO ON

(осветление)

Паркет
Миланов

(паркети, София)

Студио NO ON е дизайнерско дуо, сформирано около общият интерес на Юлиян Миков и Димитър Вранчев да изследват видимите природни процеси и да трансформират техните материални и визуални структури в пространствени обекти за съвременен интериор. 

Те черпят вдъхновение от феномени като траекторията на космическите тела, симбиозата между несъвместими материи и светлината и нейната взаимовръзка с даден обекта. В своите разработки те изследват и внедряват застаряващи или забравени вече занаятчийски техники, като например обработката на стомана и ръчното й оксидиране, така и употребата на неоновото осветление извън рекламата и възможната му взаимовръзка с други материали. В техните работи светлината винаги присъства, не само като функция на даден обект, но и като субстанция, която трансформира повърхността, с която си взаимодейства, във вибрираща, въображаема и органична текстура.

Дизайнерското дуо си партнира със софийската фирма Паркет Миланов, специализирана в доставката на комплексни услуги за проектиране, изработка и монтажа на дървени настилки. Една от водещите експертизи на компанията е боравенето с различни техники за съединяване на отделни части дървен материал в устойчиви повърхности. Именно този процес и най-вече създаването на взаимовръзка попада в полезрението на дизайнерите и дава начало на работата им върху висящо осветително тяло.

© Михаил Новаков

Мелба Симпозиум

БИЛЕТ
НА ЖИВО

Редовен 90 лв
от 16.10.2023 г.

ОНЛАЙН
БИЛЕТ

*При покупка от 5 билета и повече се свържете с нас за групова отстъпка от 10%.

Събота, 4 ноември, 2023 г.