Начало

Илиан
Милинов

(продуктов дизайн)

Belcaro

(мека мебел, тапицерия, Казичене)

Илиан Милинов е продуктов дизайнер с разпознаваем почерк и изявено отношение към професията. Неговите продукти не само решават проблеми по гениален начин, но притежават непоколебима функционалност и простота, и провокират диалог и взаимодействие. Продуктите му варират от тест за бременност, през електрическа яхта и табуретка, до медицинска техника и детска клатушка, която преобразува кинетичната енергия от движение в енергия.

При него всичко се случва на пръв поглед с лекота, сякаш го е измислил за няколко минути по време на разходка в парка, но зад това всъщност стои солидно проучване, подплатено със задълбочено познание и много опит. Той не се ограничава да работи само в една индустрия или с един материал и подхожда към всяка възможност за проектиране с ентусиазъм и задълбоченост по темата. С оглед на това не е изненадващо, че в контекста на “Обект на взаимовръзки” Илиан пожела да си партнира с две компании.

Първата компания е, разположената в Казичене – Belcaro. Тя специализирана върху мека мебел с високо качество на дизайн, изпълнение и материали. За тях Илиан разработва модулна система за сядане, включваща основен модул вид табуретка, към който допълнително се прикачват мобилни елементи, като облегалка, масички и подръчник.

Polimer Colors е прохождаща фирма, появила се в следствие на проблемa с нерециклируемите отпадъци. Тя специализира в производство на продукти от иновативен композитен материал / вид полимер получен от комбинацията на гранулирана отпадъчна суровина от направата на туби за козметика с полимери. За тях Илиан Милинов разработвa два проекта. Първият е модулна конструкция за сядане, предназначена за градска среда, изградена от един елемент. Вторият проект е скоба срещу паркиране на коли, при която Илиан отново използва само един елемент, който според употребата си променя своята форма и функция.

© Михаил Новаков

Мелба Симпозиум

БИЛЕТ
НА ЖИВО

Редовен 90 лв
от 16.10.2023 г.

ОНЛАЙН
БИЛЕТ

*При покупка от 5 билета и повече се свържете с нас за групова отстъпка от 10%.

Събота, 4 ноември, 2023 г.