Начало

Анелия
Антова

(мода)

FilCo-Sportswear

(спортни облекла, Карлово-Сопот)

Анелия Антова работи смело с нестандартни теми и материали и трудно може да се впише в обичайните разбирания за моден дизайнер. Подходът ѝ към създаването на мода е цялостен, насочен не към естетизация и временни тенденции, а към това как една дреха може да бъде произведена по-хуманно и целесъобразно. Отпечатъкът върху природата, цената на труда и етиката на създаването на бърза мода са водещите теми, върху които работи.

Ангажираността и любовта на Анелия към постоянните експерименти и усвояване на нови умения я води до най-разнообразни проекти в сферата на модата и отвъд нея. Независимо дали изработва дрехи и аксесоари от платове, строителни мрежи, пясък или био пластмаса – концептуалният моден дизайн е движещата я сила.

Фирмата, с която Анелия си партнира в настоящия проект, е FilCo-Sportswear, специализирана в производството на спортни облекла и базирана в Карлово и Сопот. Историята на компанията започва с един малък кръг от хора, който се занимава с направата на спортни шорти и тениски в частен апартамент, и се разраства до предприятие с произвоствен капацитет до 70000 броя на седмица и 330 служители. Най-впечатляващото за Анелия при срещата ѝ с екипа на FilCo е усещането за общност, която се подкрепя и си съдейства, изграждайки здрава верига на взаимодействие при изпълнението на работните си ангажименти.

Вдъхновена от тази общност, Анелия разработва серия от пет якета, повлияни от модата на 90-те – годините, когато е създадена фирмата – и конструирани изцяло от отпадъчни или бракувани материали.

© Михаил Новаков

Мелба Симпозиум

БИЛЕТ
НА ЖИВО

Редовен 90 лв
от 16.10.2023 г.

ОНЛАЙН
БИЛЕТ

*При покупка от 5 билета и повече се свържете с нас за групова отстъпка от 10%.

Събота, 4 ноември, 2023 г.