Начало

Екстри

Just Once:
Избрани проекти
на Studio Najbrt

Кога: 02 -12.11.2023, пон-пт: 13:00 – 18:00
Къде: Галерия Чешки център, ул. „Раковски“ 100, София
Откриване: 03.11.2023, петък | 18:00

Studio Najbrt е едно от най-известните и успешни чешки студия за графичен дизайн, основано през 1994 г. от Алеш Найбрт и Павел Лев в Прага. Оттогава до днес Studio Najbrt създава идентичности, публикации, плакати, книги, изложби, уеб сайтове и мобилни приложения за местни и международни клиенти. През последните почти тридесет години студиото е разработило отличителен стил, който печели награди в Чехия и по света.

Изложбата Just Once: Избрани проекти на Studio Najbrt проследява пътя на визуалния им език от 90-те години и изследва промените, разнообразието, иновативните подходи и свободата в изказа, които бележат творчеството на студиото. Тя прави рекапитулация на някои от ключовите им работи и визуални принципи, като разглежда вдъхновението им от изкуството, шрифтовете, които са проектирали, и сътрудничеството им с фотографи като Йозеф Куделка. Експозицията разглежда също устойчивостта и широкото въздействие на живата, отличителна и пъстра работа на Studio Najbrt и обединява широк спектър от лога, плакати, дизайн на книги и други проекти.

Изложбата Just Once: Selected Works of Studio Najbrt се осъществява благодарение на подкрепата на Чешкия център в България.

Мелба Симпозиум

БИЛЕТ
НА ЖИВО

Редовен 90 лв
от 16.10.2023 г.

ОНЛАЙН
БИЛЕТ

*При покупка от 5 билета и повече се свържете с нас за групова отстъпка от 10%.

Събота, 4 ноември, 2023 г.