Начало

Екстри

Дизайн
резиденция
с Ката Моравски

Кога: 02 – 12.11.2023, пон – пет: 10:00 – 17:00
Къде: Унгарски институт Лист, ул. „Аксаков“ 16, София
Представяне: 03.11.2023, петък | 17:00

Дизайн резиденция с Ката Моравски

За първа година фестивалът за дизайн MELBA включва в програмата си резиденция за дизайн, организирана от Комплект в партньорство с Унгарския културен институт Лист в София*. Резидентната програма е ангажирана със създаването на повече пространство за изследване, мислене и критика в областта на дизайна, като предоставя условия за създаване на нов дизайн проект, вдъхновен от София като база, работна среда и лаборатория за нови идеи. Дизайн резиденцията на Комплект предоставя възможност за срещи и осъществяване на обмен и устойчиви контакти с колеги от България и местната творческа общност. 

След внимателна селекция на млади, съвременни унгарски дизайнери от различни сфери, Комплект се спира на графичната дизайнерка и илюстраторка от Будапеща Ката Моравски, която в рамките на три седмици ще се потопи в проучване на местния контекст заедно с графичния дизайнер Ричард Лакоси. Резултатът от работния ѝ престой ще бъде представен в изложба, която пресъздава впечатленията ѝ в нов визуален проект по време на шестото издание на фестивала за дизайн МЕЛБА. 

За Ката Моравски

Ката Моравски е графичен дизайнер и илюстратор от Будапеща. Основните области, в които работи са брандинг, графични изкуства и илюстрация. Ръчно изрисуваните графични елементи и типографията, съчетани с цифрови рисунки, заемат важно място в проектите ѝ. Любимо занимание на Ката е да приготвя сладкиши – именно това вдъхновява „Vegán finomságok“, последната книга, по която работи. Книгата представя вегански рецепти с дигитално рисувани илюстрации на 40 десерта.

Повече нейни проекти можете да разгледате тук:
https://www.instagram.com/katamoravszki/
https://www.behance.net/katamoravszki

Дизайн резиденцията се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура“, Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации и в партньорство с Институт Лист в София.

Мелба Симпозиум

БИЛЕТ
НА ЖИВО

Редовен 90 лв
от 16.10.2023 г.

ОНЛАЙН
БИЛЕТ

*При покупка от 5 билета и повече се свържете с нас за групова отстъпка от 10%.

Събота, 4 ноември, 2023 г.